Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2009 13:40 - Волейболен weekend!
Автор: norulesforme Категория: Спорт   
Прочетен: 3324 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изминалите почивни дни ни донесоха много емоции. Две събития ни накараха да се почувстваме горди от това че сме Българи. "Горещата точка" беше Mорската ни столица, а конкретния повод - домакинството на България от Световната волейблна лига. Ситуацията преди тези два мача беше доста обезпокоителна. Отборът ни играеше на приливи и отливи, като дори записа изключително разочароващи, но с оглед на играта си, заслужени загуби срещу "джуджетата" от Япония. Но сякаш за да загатнат за своя огромен потенциал, националите ни сразиха титаните от Русия (трети на последните олимпийски игри и трети в световната ранглиста към този момент) и то като гости, което ни даде надежди, че в най-близко бъдеще ще бъдем свидетели на нещо голямо, нещо, което ще остане във волейболната ни история. Този уикенд чудото се случи. Отборът ни надделя над смятания от много специалисти за най-добър отбор в света в момента тим на Куба. И ако в първия мач се стигна до пети решителен сет (което си е равносилно на дузпите във футбола) и късмета беше на наша страна, то на следващия ден ясно си личеше кой е по-добрият отбор. Ето кой:

image

Едва ли някой е знаел със сигурност какво предстоеше да се случи в зала "Конгресна" на двореца на Културата и Спорта във Варна преди мачовете с Куба. Във вестници, в онлайн медии, дори в букмейкърските къщи всички определяха отбора ни като аутсайдер. Честно казано аз самия бях убеден, че кубинците буквално ще се поридграят с нас на полето. (Още повече след първият сет на първият мач, който загубихме с 13:25) Въпреки тези негативни прогнози залата беше претъпкана. Освен близо шестте хиляди зрители, в залата имаше и невиждан до този момент интерес от страна на държавници, бизнесмени и волейболни легенди.

image

В първият мач промени в нашия състав нямаше, започнаха тези, които играха и срещу Япония. Нямаше явен лидер, целият отбор игра много силно и концентрирано. Точно тази стабилна игра ни помогна да пречупим младоците от Куба, които играеха със съзнанието, че са Богове (няма как и да е иначе, след като ни биха два пъти в Хавана и след като се подиграха с Руснаците с 3:0 като гости). Вторият мач беше наистина великолепен. Отборът ни си беше извадъл всички необходими поуки от тежкия първи двубои и в Неделя не остави шанс на Кубинците да се разиграят.

Преди тези два мача вече беше ясно, че отборът ни няма никакви шансове за класиране на финалите в Белград. Но днес нещата не стоят съвсем така. По време на мачовете във Варна гост на събитията беше Жизонг Вей -президент на Световната федерация по Волейбол.

image

На събрание на Българската федерация, той е споделил, че право на участие на финалите имат четирите първи отбора в групите, домакините от Сърбия, както и най-добрият втрои отбор от групите. Ако следващите Петък и Събота покажем играта, която показахме този уикенд и победим Руснаците, които ще ни гостуват във Варна, то няма съмнение кой ще бъде тимът, който ще хване последния влак за Белград.



Тагове:   спорт,


Гласувай:
0



1. анонимен - Разбира се че има съмнения
13.07.2009 13:50
погледнето първо класирането по групи и тогава говорете. В момента България е на 3 място с 15 точки. Русия - 17 т. Другите втори места
Италия - 17 точки
Аржентина -16 т.
Финландия - 17 т.

Не витайте толкова в облаците, погледнете реално на нещата.
цитирай
2. zaw12929 - дА ОЦЕНИМ ПОСЛЕДНИТЕ МАЧОВЕ, А К...
13.07.2009 13:52
дА ОЦЕНИМ ПОСЛЕДНИТЕ МАЧОВЕ, А КЛАСИРАНЕТО- ЩЕ ВИДИМ!
цитирай
3. schoolofpeace - Волейболен уикенд
02.08.2009 01:50
Абе, тръгват добре нашите волейболисти и си вярват, но откакто ги гледам вече няколко години, голямо нещо не са сътворили.
цитирай
4. schoolofpeace - Абе, тръгват добре нашите волей...
02.08.2009 01:51
schoolofpeace написа:
Абе, тръгват добре нашите волейболисти и си вярват, но откакто ги гледам вече няколко години, голямо нещо не са сътворили.

Ритос
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: norulesforme
Категория: Други
Прочетен: 229441
Постинги: 50
Коментари: 69
Гласове: 273
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930