Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2009 11:38 - Защо мразя футбола
Автор: norulesforme Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3478 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Наистина го мразя! Просто и до ден днешен не мога да си обясня защо тази примитивна игра, която с няколко прости думи би могла да се опише като: "търкаля се топче и двайсет идиота го гонят да го ритат" е титулована като крал на спортовете. Според мен има само едно разумно обяснение за този факт - милиардите евро, лева, долари и каквито още се сетите, наливани изкуствено в тази игра от доста неразумни хора, но за това по-късно. Още от малък съм мразел футбола, макар да не отричам, че съм го играл. Честно казано не ме биваше много, даже може да се каже, че съм с два десни крака (левичар съм), но не неумението ми ме отврати от тази игра, а това че е навсякъде, колкото и да не ми се иска. В България няма момче, което в детсвтото си да не е играло футбол. В известен смисъл ако има такива индивиди, то за тях се смята, че са изостанали в развитието си. Как така? Момче и да не е играло футбл като малък.

   Причината за това играта да е толкова играна навсякъде е факта, че не се изисква кой знае какъв терен, достатъчна е една ливада или междублоков паркинг и по два камъка за врати. Топки пък се продават навсякъде, даже и по хранителните магазини. За да не бъде поста изцяло хейтърски, трябва да отбележа и положителният ефект на играта върху децата. Да, играта сплотява малките, изгражда приятелства още в най-ранна възраст и т.н. Но това, което не мога да сметна за нормално е "насаждането" на тази игра навсякъде. Тренирах тенис на корт като малък, загрявахме с футбол. Тренирах волейбол като по-голям, загрявахме с футбол. Всяка събота, неделя в квартала - футбол. На спортни лагери с отбора по волейбол - футбол. Във всеки град, село, махала дори има стадиони. Но в колко населени места има бастекболни или волейболни или някакви други игрища? 

image 

   Друга гледна точка - Да разгледам за момент останалите популярни колективни спортове. Хандбал, вкарват се доста голове, обикновено по около 50 на мач, като всеки гол си е емоция. Баскетбол, резултати от порядъка на 100-80 са нещо нормално, като всяка точка е отделна емоция. Волейбол, по около 40 точки на гейм, като всяка точка е изключителна емоция. А какво предлага т.нар. цар футбол? 90 минути, в които я има някой гол, я не, като в повечето време трима, четирима тичат около топката, а останалите се разхождат около тях и гледат. Каква емоция само, какво нещо ?!

   Още една гледна точка - Ако парите, които се харчат във футбола само през един трансферен прозорец, се дарят на някоя африканска държава, например, то тя ще постигне стандарт на живот по-добър от този в Дубай. Само да отбележа, че ми е пресен спомена, как да му се невиди по време на криза Реал Мадрид прави селекция за 200 млн. евро??? И то тези пари са за не повече от 7-8 човека. Кристиано Роналдо струва 80 млн. паунда? Сериозно? Всичко във и около футбола са далавери и корпоративни интереси. Именно затова футболът е цар, защото е превърнат от спорт в бизнес. А какво да кажа за 65 000 паунда СЕДМИЧНА заплата. Това ще го оставя без коментар.

   Много моля без коментари от рода "Не си прав" и т.н. За теб може да не съм прав, но за себе си съм!


Тагове:   игра,   футбол,


Гласувай:
0



1. gothic - Дали си
17.08.2009 12:55
прав или не си е твоя работа. Но я се замисли върху думичката "мразя". Парите наистина преебаха тотално футбола, но защо трябва да си хабиш силите в безсмислена омраза към нещо, което така или иначе е извън възможностите ти да промениш. Помисли...Хубава седмица ти желая.
цитирай
2. анонимен - d12
13.08.2012 18:12
още далеч преди тази комерсализация футболните стадиони са се спукали по шевовете. Всички сме виждали архивни кадри от стадионите в София, Пловдив, Дупница, Стара Загора.. така, че твоята теза, че футболът е велик и толкова популярен заради парите в него отпада, защото още когато премията е била черно бял телевизор (и то за особени постижения) На „Васил Левски“ са са играли мачове пред повече от 60 000 зрители (рекордът е 75 ако не се лъжа
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: norulesforme
Категория: Други
Прочетен: 229454
Постинги: 50
Коментари: 69
Гласове: 273
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930