Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2009 11:23 - Впечатленията ми от студентската бригада в Англия I част
Автор: norulesforme Категория: Други   
Прочетен: 2710 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2009 14:16


      Миналото лято и аз, както много свои колеги, реших да си пробвам късмета на гурбет. Избрах да работя в Англия, а причините за този мой избор бяха много. Най-съществената беше, че щях да бъда много по-близо до България, отколкото ако бях заминал за Щатите, а това беше и допълнително спокойствие за родителите ми. С езика щях да се оправя, тъй като в училище го изучавах от както се помня. Знаех и каква ще бъде работата ми - земеделие, по-точно, работа във ферма за боб. 
      Пристигнахме във фермата, първата ми мисъл беше "Я какъв къмпинг". Три редици с по девет каравани и пътечки между тях, отвсякъде заобиколени с полета, насадени с най-различни култури. И ако си представя, че полетата са море, то наистина все едно съм попаднал в някакъв къмпинг. Настаниха ни в една от караваните, която трябваше да деля с още петима мой приятели, и след като разопаковахме отидохме да се запознаем с останалите обитатели на лагера.
    Фермата беше сравнително малка, от типа "семейна". От години се е предавала от поколение на поколение, като в мометна се управляваше от двама братя и техните семейства. Имаше доста строги правила за живот, като например: точно сборно място, от което всяка сутрин отделните групички работници тръгваха към работните си полета, точно определена пътека, по която се минаваше и неспазването и се наказваше с принудителен почивен ден, въпреки, че фермата е откъсната от всякакви населени места, имаше забрана за нарушаване на нощната тишина след 22 часа. С две думи дори на такова изолирано място съществуваше строг ред и дисциплина.
        Не липсваха и забавления, фермата разполагаше с маса за тенис, три билярдни маси и игрище за футбол (В Англия футбола наистина е религия). Още на следващия ден се оказа, че има проблем с новопристигналата групичка, сиреч ние, и че няма да може да започнем работа през следващите 6-7 дена, защото работните разрешителни не били готови и фермера не искал да рискува, като ни пусне да работим без разрешителните. От друга страна ни позволи да работим шест часа за тези 6-7 дни, които ще са ни достатъчни, за да си платим наема за караваните.
   Може да си представите как минаха тези неработни дни, по цял ден тенис, билярд и привечер футбол. Наистина след няколко дни всичко с разрешителните беше наред и един прекрасен понеделник и ние, заедно с останалите от фермата, закрачихме бодро по онази пътечка, водеща до сборния пункт, от където щяхме да започнем първият си работен ден в Англия.


Тагове:   Англия,   чужбина,   бригада,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: norulesforme
Категория: Други
Прочетен: 229419
Постинги: 50
Коментари: 69
Гласове: 273
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930